Najszybszy i najprostszy chyba przepis jaki do tej pory zrobiłam. Trafiłam na niego przypadkowo na pinterest i rano spontanicznie postanowiłam wypróbować. Do tego przepis  ten można dowolnie urozmaicać.

Przepis:

  • Jogurt naturalny wkładam do silikonowych foremek 
  • Wypełniam ulubionymi owocami np. malinami lub jagodami albo plasterkami banana i gotowe
  • I do zamrażalnika na kilka godzin

Po wyjęciu babeczki są zmrożone jak lody, ale wystarczy odłożyć na kilka minut i potem ze smakiem spałaszować. Nadal będą twarde, ale da się je wtedy ładnie pogryźć i sama byłam zaskoczona jak dobrze smakują. A szczególnie tym jak bardzo zasmakowały Olivce. 

Ja zrobiłam dziś też wersję zieloną.  Do jogurtu dodałam 1 łyżkę herbaty macza oraz 1 Łyżkę syropu klonowego i kawałki malin. Olivka wybrała tą opcję chętniej 🙂 Warto eksperymentować. Jeśli wasza pociecha nie lubi naturalnego jogurtu, można użyć owocowego lub lekko posłodzić. Choć ja zawsze polecam jak najbardziej naturalną i niesłodzoną wersję.  

  • Myślę że fajnie też sprawdzą się tutaj kawałki gorzkiej czekolady lub np. suszone owoce. 
  • Można również zrobić jako lody czyli użyć do tego patyczków
  • Jest to fajny przepis, aby dodać dodać do muesli czy porannej owsianki w upalne dni 

Koniecznie daj znać jak spodobał się pomysł i przepis 🙂

Najlepiej sprawdzą się tu silikonowe foremki, ale nie jest to konieczne. Możesz użyć papierowych.