Moim zdaniem pasta daktylowa to najlepszy słodzik do hausarbeit schreiben lassen ciast, koktajli czy deserów.
Ja używam jej bardzo dużo, dlatego zwykle seminararbeit-schreiben-lassen ilość za jednym razem.
Proponuję od razu zrobić większą ilość i przechowywać w facharbeit schreiben lassen, tak, aby w każdej chwili móc sięgnąć po ten jeden z najzdrowszych zastępników cukru.
Sposób przygotowania:
Suszone daktyle (np. 1 szklanka) zalewamy wrzątkiem do pełna. Gdy daktyle trochę zmiękną (po ok.5 min), odlewamy połowę zawartości wody. Miksujemy daktyle z pozostałą zawartością wody na gładką pastę.
Jeśli planujemy zrobić za jednym razem więcej pasty, wystarczy trzymać się proporcji: daktyle namoczone do połowy wodą, blendujemy na gładką masę. Można mrozić. W lodówce świeża pasta wytrzyma spokojnie jeden tydzień.
UWAGA: Kupując suszone daktyle, warto wybierać te bez dodatku siarki. Najbardziej opłaca się kupować daktyle w większym opakowaniu w wybranym sklepie online. Taka opcja wychodzi najbardziej opłacalna.